SASTOJCI
ZA TESTO:
- 2 šolje
vode
- 2
"
šećera
- 1/2
"
ulja
- 3 "
brašna
- 3 kašike kakaoa
- 2 kesice vanilin
šećera
- 2 kesice praška za
pecivo
- 1 kašičica ravna
cimeta
- 2 kašike
ruma
SASTOJCI
ZA FIL:
-
½
tegle džema po izboru /najbolje mešavina više vrsta džema, jabuka, malina,
pomorandža, ribizle+malo soka od 1 limuna/
SASTOJCI
ZA GLAZURU:
-
100
g crne čokolade za kolače
-
1
kašika ulja
SASTOJCI
ZA PRELIV:
-
100
g šećera
-
1dl
vode
-
1
kašika ruma
-
korica
od 1 limuna rendana
PRIPREMA:
Prvo
zagrejati rernu na 200"C, zatim okrugli kalup obložiti peki papirom.
Uzeti
posudu za mešenje i prvo umutiti mikserom šećer, vodu i ulje a zatim dodati sve
ostale sastojke za testo i dobro sjediniti.
Sipati
u pripremljen kalup i staviti da se peče. Kada se odvoji testo od
papira pečeno je ali možete da proverite da bi bili sigurni
čačkalicom pa ako na njoj nema tragova testa pečeno je.
Pečen
kolač izvaditi iz kalupa, odvojiti od papira i ostaviti da se
prohladi.
Za to
vreme skuvati preliv za koru tako što šećer, vodu i rum stavite da provri.
Sada
kolač presecite popreko ali tako da gornja kora bude deblja od donje.
Tanju
koru staviti na tanjir i premazati je sa 2/3 džema, preko staviti deblju
koru, koju prelijemo pripremljenim prelivom od šećera.
Sada
tortu premažemo ostatkom džema. Napravimo glazuru tako što na laganoj vatri
otopimo čokoladu i ulje i to kašikom dobro umutimo da se sjedini.
Prelijemo
tortu i odozgo narendamo koricu od limuna.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.