Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

понедељак, 19. октобар 2015.

POSNA ČOKOLADNA TORTA














SASTOJCI ZA TESTO: 

                                                            

     - 2  šolje vode                                                                                       

     - 2    "     šećera                                              

     - 1/2    "     ulja                                                                                

     - 3   "     brašna                                                  

     - 3 kašike kakaoa

     - 2 kesice vanilin šećera                            

     - 2 kesice praška za pecivo                       

     - 1 kašičica ravna cimeta                            

     - 2 kašike ruma                                            



SASTOJCI ZA FIL:



-       ½ tegle džema po izboru /najbolje mešavina više vrsta džema, jabuka, malina, pomorandža, ribizle+malo soka od 1 limuna/



SASTOJCI ZA GLAZURU:



-       100 g crne čokolade za kolače

-       1 kašika ulja



SASTOJCI ZA PRELIV:



-       100 g šećera

-       1dl vode

-       1 kašika ruma 

-       korica od 1 limuna rendana

















PRIPREMA:



Prvo zagrejati rernu na 200"C, zatim okrugli kalup obložiti peki papirom.

Uzeti posudu za mešenje i prvo umutiti mikserom šećer, vodu i ulje a zatim dodati sve ostale sastojke za testo i dobro sjediniti.

Sipati u pripremljen kalup i staviti da se peče. Kada se odvoji testo od papira pečeno je ali možete da proverite da bi bili sigurni čačkalicom pa ako na njoj nema tragova testa pečeno je.

Pečen kolač izvaditi iz kalupa, odvojiti od papira i ostaviti da se prohladi.

Za to vreme skuvati preliv za koru tako što šećer, vodu i rum stavite da provri.

Sada kolač presecite popreko ali tako da gornja kora bude deblja od donje. 

Tanju koru staviti na tanjir i premazati je sa 2/3 džema, preko staviti deblju koru, koju prelijemo pripremljenim prelivom od šećera.

Sada tortu premažemo ostatkom džema. Napravimo glazuru tako što na laganoj vatri otopimo čokoladu i ulje i to kašikom dobro umutimo da se sjedini.

Prelijemo tortu i odozgo narendamo koricu  od limuna.











Prijatno!


Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.