POTREBNI SASTOJCI:
- 3 cveta brokulija
- 1/2 pola kesice koncentrata za krem čorbu od
pečuraka
- 2 komada jaja
- 2 dl kisele pavlake
- 2 kašike maslinovog ulja
PRIPREMA:
Brokoli oprati i staviti u 2 litre vrele slane vode
oko par minuta. Ocediti ga od vode, izdvojiti na cvetove složiti u vatrostalnu činiju podmazanu
maslinovim uljem. Razmutite koncentrat za krem čorbu sa pola deci vode, dodajte
pavlaku i jaja i sve dobro sjedinite. Prelijte brokoli i stavite u zagrejanu
rernu na 200"C kratko da se samo malo zapeče. Služiti samo ili kao prilog
uz meso.
Savet:
Vodu u kojoj se bario brokoli nemojte baciti od nje
napravite čorbu. Takodje i drške i neki sitniji cvet ostavite za čorbu.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.