POTREBNE
NAMIRNICE:
-
1 pakovanje kora za rozen tortu
-
250 g šećera
-
250 ml vode
-
200 g mlevenih oraha
-
300 g posne mlevene plazme
-
250 g posnog margarina
-
2 kesice C vanillin šećera
Za glazuru:
-
300 g C šećera u prahu
-
2 kašike vruće vode
-
2-3 kapi ekstrata od maline
-
1 kašičica ulja
-
3-4 kapi limunovog soka
PRIPREMA:
Prokuvati vodu, šećer i
vanilu da se šećer otopi.
Skloniti sa vatre i dodati mlevene orahe, posni mleveni plazma keks i margarin i promešati da se margarin otopi i sve sjedini u kompaktnu masu.
Kore slagati na tacnu i mazati filom vodeći računa da imate fil za sve kore. Poslednju koru ostavite nenamazanu. Pritisnuti nečim težim nafilovane kore i ostaviti da se kolač ohladi.
Sada napraviti glazuru od prah šećera, tople vode I ulja muteći ručno ili mikserom, najmanjom brzinom, da se dobije homogena smesa. Stavite i nekoliko kapi limunovog soka. Dodati ekstrat od maline ali samo nekoliko kapi da se dobije roze boja.
Ovom glazurom od šećera preliti kolač i ostaviti da se glazura stegne.
Seći na kocke ili štangle po želji i poslužiti.
Skloniti sa vatre i dodati mlevene orahe, posni mleveni plazma keks i margarin i promešati da se margarin otopi i sve sjedini u kompaktnu masu.
Kore slagati na tacnu i mazati filom vodeći računa da imate fil za sve kore. Poslednju koru ostavite nenamazanu. Pritisnuti nečim težim nafilovane kore i ostaviti da se kolač ohladi.
Sada napraviti glazuru od prah šećera, tople vode I ulja muteći ručno ili mikserom, najmanjom brzinom, da se dobije homogena smesa. Stavite i nekoliko kapi limunovog soka. Dodati ekstrat od maline ali samo nekoliko kapi da se dobije roze boja.
Ovom glazurom od šećera preliti kolač i ostaviti da se glazura stegne.
Seći na kocke ili štangle po želji i poslužiti.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.