Ako imate stari hleb napravite ovaj interesantan kolač sa dodatkom pudinga i voća.
POTREBNE NAMIRNICE:
– 10 parčeta bajatog hleba
– 4 kesice pudinga od vanile
– 8 kašika šećera
– 4 kesice vanilin šećera
– 3 šolje mleka
– 2 kesice praška za pecivo
– 2+2 kašike maslinovog ulja
– 600 g breskvi iz kompota ili sveže
– 4 kesice pudinga od vanile
– 8 kašika šećera
– 4 kesice vanilin šećera
– 3 šolje mleka
– 2 kesice praška za pecivo
– 2+2 kašike maslinovog ulja
– 600 g breskvi iz kompota ili sveže
PRIPREMA:
U dublju
posudu staviti prah pudinga od vanile, šećer, vanilin šećer, prašak za pecivo,
ulje i mleko i sve dobro sjediniti.
Vatrostalnu činiju podmažite sa 2 kašike
maslinovog ulja i složite prvi red hleba, koji zalijete sa 1/3 tečnog pudinga,
poredjajte pola voća. Ovo ponovite još jednom i sa ostatkom tečnog pudinga
prelijte voće.
Stavite u
zagrejanu rernu na 200″C da se peče. Kada kolač porumeni izvadite ga iz rerne i
ostavite da se ohladi.
Zatim ga stavite u frižider da se dodatno ohladi.
Seći
na kocke i služiti. Može da se posluži uz dodatak šlaga.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.