POTREBNE NAMIRNICE:
– 2 kese
zamrznute mešavine povrća (šargarepa, kukuruz, grašak)
– 300 g mlevenog junećeg mesa
– 100 g prazi luka
– 1 struk mladog luka
– 1 kašika suvog biljnog začina
– na vrh noža belog luka u prahu
– 8 komada jaja
– 400 g krem sira
– 1 dl jogurta
– 1 veza peršunovog lista
– 2+2 kašike maslinovog ulja
– 300 g mlevenog junećeg mesa
– 100 g prazi luka
– 1 struk mladog luka
– 1 kašika suvog biljnog začina
– na vrh noža belog luka u prahu
– 8 komada jaja
– 400 g krem sira
– 1 dl jogurta
– 1 veza peršunovog lista
– 2+2 kašike maslinovog ulja
PRIPREMA:
Prazi luk i
mladi luk iseći na kolutiće i staviti da se proprži sa delom maslinovog ulja,
dodati mleveno meso i sve zajedno upržiti.
Vatrostalnu činiju podmazati
ostatkom maslinovog ulja, sipati 1 kesu povrća i rasporediti. Staviti red mesa
i opet preko sipati drugu kesu povrća.
Posebno izlomiti jaja, dodati sir,
jogurt, začine i ulje i sve dobro sjediniti u kompaktnu masu malo gušću.
Preliti
pripremljenu musaku i staviti u zagrejanu rernu na 200″C da se peče.
Kada
porumeni musaku izvadite iz rerne i ostavite da se malo prohladi.
Seći na kocke
i služiti kao glavno jelo uz sezonsku salatu.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.