Kiseli kupus
na ovaj način obožavam, ovo je varijanta koja nije mnogo kalorična a ukusna.
Probajte i prijatno!
POTREBNE NAMIRNICE:
– 1glavica kiselog kupusa (oko
kilogram)
– 600 g ćuretine (belo meso)
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 50 ml kečapa
– 2 lovorova lista
– 2 kašike maslinovog ulja
– 1 kašičica aleve paprike
– prstohvat biber i suvi biljni začin
– 1 kašika gustina
– 1/2 veze lista peršuna ili mirodjije
– 600 g ćuretine (belo meso)
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 50 ml kečapa
– 2 lovorova lista
– 2 kašike maslinovog ulja
– 1 kašičica aleve paprike
– prstohvat biber i suvi biljni začin
– 1 kašika gustina
– 1/2 veze lista peršuna ili mirodjije
PRIPREMA:
Kiseli kupus
ako je kiseo operite ga u hladnoj vodi, dobro ocedite i isecite na rezance. U
šerpu stavite ulje i iseckanu glavicu crnog luka da se proprži, dodajte
ćuretinu isečenu na 8 komada i propržite je s lukom da malo porumeni. Sada
dodajte kupus, kečap, iseckan beli luk i lovorov list. Nalijte 2 čaše vode,
poklopite i ostavite da se dinsta. Kada kupus i meso omekšaju dodajte ostale
začine i na kraju gustin rastvoren u pola deci vode. Ostaviti da baci ključ i
skloniti sa vatre. Dodati iseckan peršun i servirati toplo kao glavno
jelo.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.