POTREBNO JE:
-
500 g
kora za pitu
-
600 g
kravljeg sira u kriškama
-
5
komada jaja
-
1
dcl maslinovog ulja
-
1
kašičica morske soli
-
1
šolja jogurta
PRIPREMA:
U plitak pleh od
rerne staviti papir za pečenje.
Uzeti činiju i u
nju staviti kriške sira, jaja, ulje, jogurt i soli po ukusu. Sve viljuškom izgnječiti u
kompaktnu masu malo redju.
Kore podeliti na
4 dela.
Složiti četvrtinu
kora jednu na drugu i tek na poslednju koru naneti fil preko cele kore.
Kore rolati od
ugla, kao sarmu. Presaviti ćoškove prema unutra da fil ne bi cureo i urolati.
Rolat složiti u tepsiju sa razmakom.
Postupak ponoviti
četri puta samo ostaviti malo fila za premazivanje rolata od sira.
Rolate premazati
ostatkom fila i staviti u zagrejanu rernu na 200C stepeni da se peče.
Kada rolati
porumene izvaditi iz rerne i pokriti salvetom da se prohladi.
Seći na parčad i
služiti toplo uz jogurt, kiselo mleko, salatu...
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.