POTREBNO JE:
Za ćufte:
- 500 g mlevenog junećeg mesa
- 2 komada jaja
- suvi biljni začin, biber
- 1 veza mladog luka
- par kašika prezli
- 50 g suve slanine
- ulje za prženje ćufti
Za sos:
- 600 g bundeve seckane na kockice
- balzamiko sirće, list nane, soja
sos
- 1 kašika gustina
- 2 kašike maslinovog ulja
PRIPREMA:
U dublju posudu staviti mleveno
meso, jaja, začine, pola veze seckanog mladog luka, prezle i sitno seckanu
slaninu. Sve dobro umesiti i praviti ćufte malo veće od oraha. Ispržiti ćufte u
zagrejanom ulju, složiti ih na tanjir sa salvetom da se upije višak masnoće i
ostaviti na toplom.
Posebno staviti u odgovarajuću
posudu maslinovo ulje, ostatak luka i bundevu iseckanu na kockice. Malo
prodinstati, dolivati vodu po malo i dinstati bundevu da se raskuva. Začiniti
suvim biljnim začinom, balzamiko sirćetom, soja sosom i seckanim listovima
nane, po ukusu, razmućeni gustin sa malo vode i još par minuta ostaviti na
vatri da se sve sjedini.
Servirati na tanjir sos od bundeve,
ćufte i ukrasiti listovima nane.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.