POTREBNE NAMIRNICE:
- 2 plava paradajza srednje veličine
- 200 g sitnog sira
- 1+1 kašika maslinovog ulja
- prstohvat morske soli
- 1 kašičica belog luka u granulama
PRIPREMA:
Plavi paradajz oprati, osušiti i preseći na pola vodoravno, ostaviti drške.
Začini i staviti polutke plavog paradajza u teflonski tiganj podmazan jednom kašikom maslinovog ulja.
Propržiti plavi paradajz sa obe strane da porumeni i ujedno omekša.
Izvaditi na poseban tanjir da se ohladi.
Izdubiti sredinu plavog paradajza i pomešati sa sirom i dodatno još malo začiniti po ukusu.
Napuniti polutke plavog paradajza, preliti kašikom maslinovog ulja i ohladiti. Ukrasutu peršunom i čeri paradajzom.
Servirati hladno kao predjelo.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.