Recept učestvuje u igrici ajme koliko nas je
POTREBNI
SASTOJCI:
-
2
komada pitomih zečeva (očišćeni)
-
100 g
suve slanine
-
2
kašike suvog biljnog začina
-
6
kašika maslinovog ulja
-
5 dcl
belog vina
-
2
pakovanja zamrznutog povrća za djuveč
-
2
male šoljice pirinča
-
1
kašičica morske soli i bibera
-
peršunov
list
PRIPREMA:
U pekač stavite
očišćene zečeve u koje ste utrljali začine, stavite listove slanine i pospite
maslinovim uljem i belim vinom. Poklopite poklopcem od pekača i stavite u
zagrejanu rernu da se meso malo zapeče.
Sada dodajte
povrće oko zečeva i pirinač. Nalite vodom da ogrezne povrće i pirinač. Ponovo
poklopite i vratite u rernu da se dopeče.
Kada povrće i
pirinač se skuvaju i meso je gotovo.
Izvadite iz
rerne, prohladite i meso isecite na parčad. Servirajte kao glavno jelo sa
povrćem koje se peklo pored mesa.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.