POTREBNE NAMIRNICE:
- 1 glavica crnog luka
- 100 g suve mesnate slanine
- 1 kašika ZAČIN OD SUŠENOG POVRĆA
- 1 kašičica kurkume
- 5 šaka pirinča
- 1 šaka vlašca
- 1+1 kašika maslinovog ulja
- 1 pakovanje zamrznutog spanaća u briketima
- po ukusu morske soli
- po ukusu biber
- peršunov list
- voda
PRIPREMA:
Staviti u tiganj crni luk isečen na kockice i slaninu na štapiće. Dodati 1 kašiku maslinovog ulja, začin i kurkumu i pržiti dok se slanina ne uprši i postane hrskava.
Sada dodati pirinač i vlašac. Pirinač merim šakama, jedna šaka za jednu osobu a vlašac u mom slučaju je bio zamrznut pa sam upotrebila šaku vlašca. Sve dodatno propržiti, preručiti u vatrostalnu činiju u kojoj će se peći i naliti vodom. Količina vode uvek ide dva puta više nego što je pirinča a ja to radim otprilike. Recimo ako je količina pirinča u posudi debljine jednog prsta dodam vode da ga prelije za dva prsta.
Posoliti i pobiberiti, promešati i odozgo poredjati brikete zamrznutog spanaća. Trebaju da budu zaronjeni u vodu sa pirinčem.
Staviti u rernu na 180C stepeni da se peče. Kada voda uvri i pirinač treba da bude kuvan. Ako se desi da se pirinač nije skuvao a voda je uvrila, slobodno dodajte toplu vodu ravnomerno sipajući preko pirinča i ostaviti u rerni da se dokuva.
Gotovo jelo izvadite iz rerne, prelijte sa 1 kašikom maslinovog ulja i pospite krupno seckanim peršunom.
Servirajte toplo kao glavno jelo.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.