POTREBNE
NAMIRNICE:
Za testo:
-
400 g
brašna T-400
-
½
kocke kvasca ili kesica suvog kvasca
-
2 dcl
mleka ili vode
-
1
kašičica soli
-
1
kašičica šećera
-
2
kašike ulja
Za fil:
-
4
komada jaja
-
400 g
sira
-
½ dcl
ulja
-
so po
potrebi
-
susam
PRIPREMA:
U dublju posudu
stavite kvasac, pola toplog mleka, šećer i par kašika brašna. Promešajte
varjačom i ostavite da kvasac nadodje.
Dodajte ostatak
brašna, mleka i so i sve varjačom dobro umutite. Testo treba da bude malo
redje. Ako je potrebno dodajte još malo mleka. Na kraju umešajte ulje.
Posebno umutite
jaja, sir, ulje i so u gustu smesu.
Tepsiju u kojoj
će te da pečete gibanicu obložite papirom za pečenje.
Stavite polovinu
testa i razvucite ga viljuškom po tepsiji.
Nanesite celu količinu
fila i poravnajte.
Sada stavite
drugi deo testa o poravnajte ga preko fila od sira.
U posudu u kojoj
je bio fil od sira dodajte 2 kašike ulja, promešajte i četkicom namažite
gibanicu odozgo.
Pospite susamom.
Gibanicu isecite
na kocke i ostavite da nadodje duplo a za to vreme zagrejte rernu na 200C
stepeni. Stavite gibanicu da se peče. Kada porumeni i odvoji se od ivica
tepsije pečena je. To je možda nekih 40 minuta ali procenite sami u zavisnosti
od vaše rerne.
Pečenu gibanicu
izvadite iz rerne i tepsije zajedno sa papirom. Papir odvojite ali neka
gibanica ostane na papiru. Pokrite salvetom i ostavite da se prohladi.
Toplu gibanicu
secite po rezovima koji su napravljeni na piti pre pečenja i poslužite.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.