Recept učestvuje u igrici ajme
koliko nas je
POTREBNE
NAMIRNICE:
-
1
veza mladog luka
-
1
glavica crnog luka
-
300 g
mlevenog mesa
-
suvi
biljni začin
-
po
ukusu so, biber
-
po
ukusu beli luk u granulama
-
2 +2
kašike maslinovog ulja
-
800 g
krojmpira
-
300 g
bundeve
-
4 +1
komada jaja
-
1 šolja
mleka
-
1 veza peršunovog lista
-
200 g
sira
-
2
kašike pavlake
PRIPREMA:
Krompir očistiti
i iseći na kolutove. Bundevu izrendati na krupno rende.
U tiganj stavite
2 kašike maslinovog ulja i iseckan mladi i crni luk i propržiti malo. Dodati
mleveno meso i kada meso se uprži dodati začine.
Podmažite
vatrostalnu činiju i stavite polovinu krompira i polovinu rendane bundeve.
Posuti krupno seckanim peršunom. Staviti celu količinu mesa i poravnati.
Sada staviti prvo
rendanu bundevu pa onda krompir.
Umutiti jaja, mleko, ulje i peršun time preliti
musaku.
Staviti da se
peče na 200C stepeni. Kada povrće omekša izvaditi ga iz rerne i premazati
smesom od jaja, sira i pavlake i vratiti u rernu da se uhvati korica.
Služiti toplo kao
glavno jelo.
Prijatno!
Savet: ako je
malo mleka dodajte još jer povrće treba da ogrezne u masi od mleka i jaja. Što se tiče peršuna pošto volim peršun koristim ga u neograničenim količinama i to baš ovako krupno sečen ali ako ne volite usitnite ga ili izostavite. Umesto 300 g mlevenog mesa možete da koristite 100 g sojinih ljuspica.
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.