Pita bundevara ali na malo drugačiji način. U bundevu sam dodala lešnike i dodatno joj obogatila ukus. Mene je oduševila a i moje ukućane pa zato delim recept sa vama.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 500 g kora za pitu (15 listova)
- 1 kg rendane bundeve
- 150 g šećera
- 2+1 kesica vanilin šećera
- 1,5 dl maslinovog ulja
- 5 kašika, vrhom pune, lešnika
(krupno mlevenih)
- 2 kašičice cimeta
- šećer u prahu za posipanje
PRIPREMA:
Prvo uključite rernu da se greje na 200 C stepeni.
Sada pripremiti fil tako što prvo
izrendate bundevu, ako niste kupili već izrendanu. Dodati šećer, vanilin šećer i cimet i sve promešati. Sameljite lešnike u secku ali ih ostavite krupnije i umešajte u bundevu.
Uzimati po tri kore i svaku
pouljiti.
Preko cele, treće kore, staviti fil i urolati.
Ovo uradite još 4 puta
tako da na kraju dobijete 5 rolata.
Složite ih u pleh od rerne, na koji
ste stavili papir za pečenje.
Rolate isecite na parčiće širine do 5 cm, ali
nemojte ih seći do kraja.
Svaki rolat namažite maslinovim
uljem i pospite vanilin šećerom.
Stavite pitu u zagrejanu rernu da se peče. U mom slučaju je korišćen i topli vazduh.
Čim počne da
rumeni, smanjite temperaturu na 180 C stepeni. Pečena je posle nekih 40 minuta.
Pečenu pitu izvadite iz rerne i
pokrite kuhinjskom krpom i ostavite da se ohladi.
Parčiće prosecite do kraja po
rezovima, pospite obilno šećerom u prahu i poslužite.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.