Sneško domaćica Facebook

четвртак, 8. фебруар 2018.

PITA S BUNDEVOM I LEŠNICIMA











Pita bundevara ali na malo drugačiji način. U bundevu sam dodala lešnike i dodatno joj obogatila ukus. Mene je oduševila a i moje ukućane pa zato delim recept sa vama. 










POTREBNE NAMIRNICE:



- 500 g kora za pitu (15 listova)

- 1 kg rendane bundeve

- 150 g šećera

- 2+1 kesica vanilin šećera

- 1,5 dl maslinovog ulja

- 5 kašika, vrhom pune, lešnika (krupno mlevenih)

- 2 kašičice cimeta

- šećer u prahu za posipanje





















PRIPREMA:



Prvo uključite rernu da se greje na 200 C stepeni.

Sada pripremiti fil tako što prvo izrendate bundevu, ako niste kupili već izrendanu. Dodati šećer, vanilin šećer i cimet i sve promešati. Sameljite lešnike u secku ali ih ostavite krupnije i umešajte u bundevu.

Uzimati po tri kore i svaku pouljiti. 
Preko cele, treće kore, staviti fil i urolati. 
Ovo uradite još 4 puta tako da na kraju dobijete 5 rolata.

Složite ih u pleh od rerne, na koji ste stavili papir za pečenje. 
Rolate isecite na parčiće širine do 5 cm, ali nemojte ih seći do kraja.

Svaki rolat namažite maslinovim uljem i pospite vanilin šećerom.

Stavite pitu u zagrejanu rernu da se peče. U mom slučaju je korišćen i topli vazduh. 
Čim počne da rumeni, smanjite temperaturu na 180 C stepeni. Pečena je posle nekih 40 minuta.

Pečenu pitu izvadite iz rerne i pokrite kuhinjskom krpom i ostavite da se ohladi.

Parčiće prosecite do kraja po rezovima, pospite obilno šećerom u prahu i poslužite.













 Prijatno!










Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.