Sneško domaćica Facebook

четвртак, 15. фебруар 2018.

TERIN S PIRINČEM









Još jedno interesantno jelo pripremljeno od pirinča i spanaća. Izuzetno zdravo i ukusno a priprema se lako.



POTREBNE NAMIRNICE:

- 4 kafene šoljice pirinča
- 400 g sitnog sira
- 6 briketa zamrznutog spanaća
- 3+3 komada jaja
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica sitno seckane mirodjije ili zamrznuta
- 1 kašičica aleve paprike
- 1 kašika prezli
- 300 ml jogurta
- list celera



PRIPREMA:


Pirinač obarti u slanoj vodi a potom ga ocediti od tečnosti. 
U prohladjeni pirinač dodati jaja, mirodjiju, alaevu papriku, so i biber i prezle i sve promešati da se sjedini.
Duguljasti kalup za terin, to može da bude i kalup za hleb, obložiti papirom za pečenje koji ste prethodno pokvasili i ocedili od vode.
U kalup sipati polovinu smese od pirinča pa preko rasporediti sir i po sredini složiti brikete spanaća. Sve prekriti ostatkom pirinča.
Posebno umuite drugi deo jaja s jogurtom i malo soli pa preliti preko pirinča.
Na nekoliko mesta nožem probosti terin kako bi smesa od jaja i jogurta ravnomerno prodrla kroz pirinač.
Staviti da se peče na 200 C stepenii dok ne porumeni.
Pečeno izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi. 
Preručite na tacnu za služenje.Ukrasite seckanim listom celera.
Seći na parčiće i poslužiti uz salatu po želji.


Prijatno!


Za ovaj recept sam original slike izgubila prilikom kvara kompjutera i zato objavljujem stranicu gde je recept objavljen.







Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.