Još jedno jelo od tikvica ali cukini, koje imaju karakterističnu zelenu boju kore. Jednostavna priprema a još ukusnije za jelo gde može da bude glavno jelo posluženo uz sir ili kao prilog uz meso ili polpete od povrća.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 600 g cukini tikvica
- 1 kašika suvog biljnog začina bez soli
- 1 kašičica sitne morske soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 3 kašike kukuruznog skroba (gustin)
- peršunov list
PRIPREMA:
Tikvice oprati i ne ljuštiti. Iseći ih na četvrtine pa na veće kocke.
Tikvice staviti u dublju posudu, posoliti, posuti suvim biljnim začinom bez soli i maslinovim uljem i sve promešati.
Sada dodati kukuruzni skrob i promešati.
Ovako pripremljene tikvice stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite u rerni na 200 C stepeni dok ne porumene.
Poslužiti toplo kao glavno jelo ili prilog.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.