POTREBNE NAMIRNICE:
- 3 komada kruški
- 200 g žutog šećera od trske
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kašičica cimeta
- 2 kašike ruma
- 50 + 50g Menaž čokolade
- 1 dcl neutralne pavlake
- 1,5 dcl vode
- 50 + 50g suvog groždja
- šlag za ukrašavanje
PRIPREMA:
Kruške oprati, obrisati i iseći na kriške.
U teflonski tiganj staviti šećer, vanilu i cimet i na laganoj vatri otopiti da se karamelizuje.
Ubaciti kruške i dodati vodu. Ostaviti da se dinsta dok kruške ne omekšaju, ali pazite da se ne prekuvaju.
Dodati neutralnu pavlaku, Menaž čokoladu, suvo groždje i rum i pustiti da prokuva i ukusi se povežu.
Ostaviti da se ohladi.
Servirati u činijice ukrašeno šlagom, Menaž čokoladom i suvim groždjem.
Prijatno!
Savet: šlag za ukrašavanje možete da koristite po vašoj želji, iz tube, umućen prah iz kesice ili umućenu slatku pavlaku. Dodatno možete da ukrasite i Menaž čokoladom ako volite.
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.