Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

петак, 11. септембар 2015.

KRUŠKE U UMAKU OD RUMA I MENAŽ ČOKOLADE













POTREBNE NAMIRNICE:

-  3 komada kruški
-  200 g žutog šećera od trske
-  1 kesica vanilin šećera
-  1 kašičica cimeta
-  2 kašike ruma
-  50 + 50g Menaž čokolade
-  1 dcl neutralne pavlake
-  1,5 dcl vode
-  50 + 50g suvog groždja
-  šlag za ukrašavanje 














PRIPREMA:


Kruške oprati, obrisati i iseći na kriške.
U teflonski tiganj staviti šećer, vanilu i cimet i na laganoj vatri otopiti da se karamelizuje.
Ubaciti kruške i dodati vodu. Ostaviti da se dinsta dok kruške ne omekšaju, ali pazite da se ne prekuvaju.
Dodati  neutralnu pavlaku, Menaž čokoladu, suvo groždje i rum i pustiti da prokuva i ukusi se povežu.
Ostaviti da se ohladi.
Servirati u činijice ukrašeno šlagom, Menaž čokoladom i suvim groždjem.













Prijatno!


Savet: šlag za ukrašavanje možete da koristite po vašoj želji, iz tube, umućen prah iz kesice ili umućenu slatku pavlaku. Dodatno možete da ukrasite i Menaž čokoladom ako volite.





Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.