POTREBNE NAMIRNICE:
- 200 g šećera
- 160 g margarina za kolače
- 100 g mlečnih lešnik karamela
- 50 g mleka
- 150 g mlevenog keksa
- 1/2 pakovanja kora za rozen tortu
Za glazuru
- 100 g šećera u prahu
- 1 - 2 supene kašike tople vode
- 1 kašičica ulja
- par kapi limunovog soka
PRIPREMA:
Staviti u šerpicu šećer, karamele, margarin, mleko i otopiti na tihoj vatri. Dodati mleveni keks i dobro sjediniti.
Pakovanje kora za rozen tortu preseći na pola.
Na odgovarajuću tacnu stavljati koru po koru i svaku mazati vrućim filom dok ne upotrebite sav materijal ali poslednju koru ne mazati filom. Pritisnuti nečim teškim i ostaviti da se ohladi.
Sada umutiti glazuru od šećera u prahu, tople vode, ulja i limunovog soka. Mutiti žicom dok se šećer ne otopi i ovom glazurom preliti kolač.
Kada se glazura stegne seći na kocke ili štangle po želji i poslužiti.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.