U receptu će te videti 2 načina pravljenja pišingera.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 1 veći omot oblandi
- 5 komada jaja
- 300 g šećera
- 100 g Menaž čokolade
- 300 g margarina za filove
- 3 kesice vanilin šećera
Za glazuru:
- 100 g Menaž čokolade
- 4 kašike ulja
PRIPREMA:
U odgovarajuću posudu izlomiti jaja i malo umutiti. Dodati šećer, Menaž čokoladu i margarin i na laganoj vatri ili pari otapati i mešati žicom da se svi sastojci otope i sjedine.
Na tacnu staviti list oblande okrenut većim kockicama da budu sa gornje strane. Nanositi fil od čokolade i jaja ravnomerno ili na drugi način šarajući koru od oblande (u zavisnosti od količine fila koji imate). Postupak ponavljati sve dok imate kore i fila.
U prvom slučaju okrenutu poslednju koru na isti način kao i ostale.
U drugom slučaju poslednju oblandu postavite isto kao i prethodne, stranom sa većim kockicama prema gore..
Poslednju koru nemazati filom, nek ostane suva. Postaviti dasku ili nešto teže da pritisnete pišinger i ostavite da se ohladi i kore lepo sjedine sa filom.
U prvom slučaju nemazati poslednju koru glazurom. Seći na štangle i služiti.
U drugom slučaju glazurom našarati poslednju koru. Seći na rombove i poslužiti.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.