POTREBNO JE:
-
12
komada malih šnicli od ćurećer belog mesa
-
12
listova blitve + 2 veze blitve
-
3
veća kisela krastavca sečena na četvrtine
-
12
štapića kačkavalja
-
12
štapića suve slanine
-
12
listova ćurećih prsa
-
½ l
soka od paradajza
-
suvi
biljni začin bez soli, beli luk u prahu, origano
-
2
kašike maslinovog ulja
PRIPREMA:
Prvo očistiti
blitvu od drški i malo je popariti da omekša.
Šnicle ćureće
malo izlupati i na svaku staviti list poparene blitve, kolut ćurećih prsa, štapić
suve slanine, štapić kačkavalja, štapić kiselog krastavca. Urolati i zakačiti čačkalicama da se ne
razmotaju.
Zagrejati
teflonski tiganj i staviti urolanu ćuretinu da se proprži i porumeni sa svih
strana. Meso izvaditi i ostaviti na toplo.
U isti tiganj
dodati maslinovo ulje, sok od paradajza i začine i to zagrejati. Meso složiti u
vatrostalnu činiju i odozgo staviti obarene listove blitve. Sve zaliti sokom od
paradajza i staviti u rernu da se zapeče, samo paziti da ne uvri sav paradajz.
Pre služenja izvaditi čačkalice.
Servirati toplo
kao glavno jelo.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.