POTREBNI SASTOJCI ZA KORU:
- 1 banana
- 150g plazma keksa sitno izdrobljenog
- 50g mlevenog neslanog parenog kikirija
- 1/2 pakovanje putera (od 125g)
- 3-4 kašike džema od kajsija
- 3 kašike kakao praha
- par kapi ulja za podmazivanje kalupa
POTREBNO ZA BELI FIL:
- 250ml slatke pavlake
- 100g prah šećera
- 1 čaša neslanog sira Ela 0% masnoće
- 2 kesice vanilin šećera
- 20-tak kapi ekstrata od kivija
POTREBNO ZA ZELENI FIL:
- 5 komada kivija isečen na kockice
- 300ml vode
- 5 kašika šećera
- 3 kesice vanilin šećera
- 80g gustina
- 1/2 pakovanja putera
- ekstrat od kivija
- zelena boja za kolače
POTREBNO JE JOŠ:
- 3 komada kivija sečen na krugove
- 300g šlag krema belog
- 300ml mleka
- 1 kašika kokosa
- bele perlice
PRIPREMA:
U dublju posudu staviti keks, kikiriki, izgnječenu bananu,
omekšali puter, džem i kakao prah.
Sve umesiti u kompaktnu masu. Ako je suvo dodati još džema.
Sve umesiti u kompaktnu masu. Ako je suvo dodati još džema.
Kalup u kome će te praviti tortu podmažite sa par kapi ulja
i rukom utapkajte ravnomerno masu za koru.
Ostaviti na hladnom dok radite ostale kremove.
Za beli fil umutite slatku pavlaku, pazite da je ne
premutite, neka ostane polu tečna.
Dodajte sir, prah šećer, vanilin šećer i ekstrat od kivija i sve sjedinite mikserom.
Dodajte sir, prah šećer, vanilin šećer i ekstrat od kivija i sve sjedinite mikserom.
Beli fil nanesite preko braon kore i ostavite na hladnom dok
pravite zeleni fil.
Za zeleni fil u šerpicu stavite kivi, vodu, ekstrat od
kivija i zelenu boju za kolače da bi se pojačala boja i ukus fila, šećer,
vanilin šećer i stavite da se greje. Gustin rastvorite sa 2-3 kašike vode i
sipajte u kivi sa vodom i skuvajte gust krem, kao kad kuvate puding. U topli
krem dodajte puter i promešajte da se puter otopi i sjedini sa filom od kivija.
Fil pokrite providnom folijom i ostavite da se ohladi.
Hladan zeleni fil nanesite preko belog fila.
Sada poslažite kivi isečen na krugove.
Posebno umutite beli šlag krem sa mlekom. Mali deo odvojite
i obojite zelenom bojom za kolače jer će trebati za ukrašavanje. Šlag krem
ravnomerno nanesite preko kivija i sa strane.
Tortu ukrasite zelenim šlagom, kokosom i belim lopticama.
Ostavite tortu do sutradan u frižideru da se dobro ohladi.
Secite na parčad i poslužite.
Secite na parčad i poslužite.
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.