POTREBNI SASTOJCI ZA TESTO:
- 6 komada jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 6 kašika oraha mlevenih
- 3 kašike ulja
- 3 rebra rendane čokolade
- 1 prašak za pecivo
POTREBNI SASTOJCI ZA SIRUP:
- 1/2 l vode
- 250 g šećera
POTREBNI SASTOJCI ZA KREM BELI:
- 1/2 l mleka
- 9 kašika brašna
- 250 g putera
- 250 g šećera u prahu
- 4 kesice vanilin šećera
POTREBNI SASTOJCI ZA GLAZURU:
- 3 kašike ulja
- 3 kašike mleka
- 3 rebra čokolade
PRIPREMA:
Izlomite jaja u dublju posudu i umutite sa šećerom. Dodati
brašno, orahe, ulje, čokoladu i prašak za pecivo i sjediniti u glatku smesu.
Pripremiti pleh pravougaonog oblika 25x35, obložiti ga papirom za pečenje i
izliti smesu za koru. Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200"C nekih
30 minuta otprilike. Pečenu koru izvaditi iz tepsije i ostaviti zajedno sa
papirom da se ohladi. Skinuti papir sa hladne kore i vratiti je u isti pleh u
kojem se pekla.
Sada stavite vodu i šećer za sirup da prokuva i prelijte
koru.
Za vreme dok kora upije sirup napravite krem.
Od količine mleka za krem odvojite 9 kašika i razmutite
brašno i stavite da se kuva na slabijoj temperaturi uz stalno mešanje žicom da
se ne bi zgrudvalo. Krem je gotov kada se masa odvaja od posude u jednom
komadu. Posebno umutite puter sa šećerom i vanilin šećerom i u ohladjeni krem
dodajte i umutite da se dobije fini beli krem. Krem nanesite preko kore i
poravnajte.
Pripremite glazuru tako što ulje i mleko stavite da provri,
dodajte čokoladu i kada se otopi i sve lepo sjedini prelijte preko krema.
Stavite na hladno da se dobro ohladi, secite na kocke i
poslužite.
Savet: Umesto putera možete da koristite margarin. Inače ja
sam dodatno preko narendala belu čokoladu a u original receptu je bez toga.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.