ZAPEČENI GRKLJANČIĆI SA PRAZI-LUKOM
POTREBNO JE:
- 1 veći struk prazi-luka
- 4 komada jaja
- 8 dcl jogurta
- 1 dcl maslinovog ulja
- 1 kesa grkljančića (od 400g-šuplje kratke makarone)
- 200 g kačkavalja topivog
- so, beli luk u granulama
- vlašac suvi ili sveži
PRIPREMA:
Pripremiti vatrostalnu posudu u koju sipate ulje, izlomite
jaja i to umutite viljuškom. Dodajte jogurt i sve sjedinite.
U ovu masu dodajte prazi-luk isečen na kolutiće.
Zatim izručite iz kese sirove grkljančiće i začinite. Promešajte
da svi grkljančići budu potopljeni u ovu masu. Ako je potrebno dodati još
jogurta.
Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200"C dok ne
porumeni.
Isključiti rernu i izvaditi pečene grkljančiće iz rerne,
posuti krupno rendanim kačkavaljem i vratiti u rernu samo da se kačkavalj
otopi. Posuti dodatno vlašcem.
Vruće iseći na kocke i poslužiti. Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.