Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

понедељак, 28. август 2017.

PAPRIKA U SENFU


















Ako volite papriku i senf evo jedne interesantne kombinacije ove dve namirnice za salatu, kada nam dodje zima i nema puno svežeg povrća.











POTREBNE NAMIRNICE:

- 5 kg crvene paprike (može i neka zelena)
- 3 dl sirćeta
- 6 dl vode
- 3 kašike šećera
- 3 kašika soli
- 1 mala kesica bibera u zrnu
- 3-4 lovorova lista
- 1 kesica konzervansa
- 700 g senfa
- 8 dl ulja


































PRIPREMA:


Paprike očistiti od drški i semena i iseći na tanke rezance ili kockice.
Pripremiti rastvor, u kome će se kuvati paprika, tako što u duboku šerpu ili lonac stavite sve namirnice osim senfa i ulja. Pustite da proključa i dodajte papriku i kuvajte je oko 10 minuta, da malo uvene.
Ocediti obarenu papriku i ostaviti je da se ohladi.
Posebno umutiti mikserom senf i ulje, kao kada mutite majonez. Možete ulje da dodajete postepeno i mutite ili sve zajedno sa 1 kesicom konzervansa.
Sada dodati papriku i dobro sve promešati. Probati pa dosoliti ako je potrebno.
Napuniti sterilisane tegle paprikama, skoro do vrha, do grla tegle. Tegle složiti u rernu na rešetku ili pleh.
Uključiti rernu na 100"C i ostaviti tegle da se dobro zagreju.
Vrele tegle zatvarati metalnim poklopcima i okretati ih naopačke.
Pokriti i ostaviti da se ohlade. Sada ih okrenite i odložite u ostavu.
Koristite je kao salatu ili namaz.

Konzervans može da se stavi u vodu u kojoj barite papriku ili u senf, ako odlučite da tegle ne zagrevate. Konzervans možete da izostavite jer se pune tegle zagrevaju na 100"C . Ovako spremljene se održe bez problema. Kada otvorite teglu čuvajte je u frižideru.

















Ovo su slike salate i od ranijih godina.





 

Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.