Jedne jako interesantne mak kocke, opet pravljene na neki moj način. Volim da eksperimentišem pa tako i za ovaj kolač i uspelo je. Probajte i uverite se, sigurno će vam se dopasti.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 200 g maslaca
- 200 g šećera
- 1 kesica vanilin šećera
- 8 komada jaja
- 200 g mlevenog maka
- 1 kesica praška za pecivo
- 4 kašike džema od kajsija
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 20 g maslaca
- par kašika vode ili mleka
PRIPREMA:
Odvojiti belanca od žumanaca i posebno umutiti belanca, sa trunom soli, u čvrst šam.
Posebno umutiti maslac sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jedno po jedno žumance i mutite svo vreme dok ne dobijete kompaktnu smesu. Umešajte mak i prašak za pecivo. Na kraju postepeno dodajte belance i ručno lagano umešajte, da se dobije kompaktno testo.
Testo sipati u manji pleh obložen papirom za pečenje i peći u zagrejanoj rerni na 180"C stepeni oko 35 minuta.
Izvadite kolač i ostavite da se ohladi. Namažite odozgo džemom i prelijte čokoladnom glazurom, koju ste napravili tako što u šerpicu stavite vodu, izlomljenu čokoladu i maslac i na pari ili nižoj temperaturi otopite da se sve sjedini.
Ostavite kolač u frižider i kada se ohladi seći na kocke i poslužiti.
Kolač izgleda ovako šaren jer u njemu nema brašna pa mak padne na dno kolača.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.