Malo sam eksperimentisala i recept za papriku u senfu malo promenila i napravila namaz, koji se pokazao kao odličan. Znači, eksperiment uspeo i mogu da samo preporučim da probate.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 1 kg crvene paprike
- par kašika sirćeta
- 1 kašičica soli
- 2 lovorova lista
- 100 g senfa
- 50 ml maslinovog ulja
PRIPREMA.
Papriku očistite i isecite na kocke.
U dublji lonac stavite 2 litre vode, sirće, so, lovor i pustite da prokuva.
Dodajte papriku i kuvajte oko 10 minuta.
Dobro je ocedite od tečnosti i preručite u vanglicu.
Posebno umutite senf i ulje i dodajte u papriku.
Štapnim mikserom usitnite papriku u kašu i ujedno je pomešajte sa senfom. Probajte pa ako je potrebno dodajte još malo sirćeta ili soli.
Namaz sipajte u tegle i stavite u rernu na 100"C da se zagreje.
Zatvorite metalnim poklopcem i okrenite tegle naopako. Pokrite i ostavite da se ohladi.
Ohladjene tegle vratite u prvobitni položaj i odložite u ostavu.
Koristite kao namaz na hleb.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.