POTREBNE NAMIRNICE:
- 1/3 konzerve tunjevina u salamuri
- 6 komada marinirani šampinjoni
- 3 komada čeri paradajz u salamuri
- 30 g prazi luk
- 1 mala glavica crni luk
- 1 mala sveža paprika crvena
- 30 g sira Prezident Somborska
- 1 šaka rukola sveža
- prstohvat morska so
- 1 kašika maslinovo ulje
- 1 kašičica limunovog soka
PRIPREMA:
listove rukole oprati i dobro ocediti. U posebnu činiju iseckati na listiće marinirane šampinjone. Svežu crvenu papriku iseći na kockice. Prazi luk iseći na kolutiće i crni luk na rebarca. Svo povrće dodati u činiju sa šampinjonima. Sir iseći na male kockice.
Uzeti odgovarajući tanjir i staviti rukolu i začinite je sokom od limuna i morskom solju. Preko staviti-pomešane šampinjone, prazi luk, crni luk i papriku. Na vrh staviti tunjevinu i posuti kockicama sira i maslinovim uljem. Ukrasiti čeri paradajzom iz salamure.
Ohladiti i poslužiti.
Obrok salata je za jednu osobu tako da ako imate više osoba, za koje spremate obrok, povećajte količinu.
U mom slučaju je korišćen čeri paradajz i šampinjoni marinirani, koje sam ja sama spremala.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.