POTREBNE NAMIRNICE:
- 1 jaje
- pšenični griz po potrebi
- prstohvat morske soli
PRIPREMA:
Izlomiti jaje i odvojiti belance od žumanceta.
Žumance sačuvajte a belance sa prstohvatom morske soli stavite u manju činiju i viljuškom dobro umutite da dobijete čvrstu penu.
Ubacite žumance i lagano promešajte.
Sada počnite da dodajte pšenični griz i lagano mešajte viljuškom. Griz dodajte otprilike jer količina griza zavisi i od veličine jajeta. Treba da se dobije smesa koja se lako odvaja od činijice i viljučke kojom ste smesu sastavili.
Malom kašičicom, ja imam onu baš malu koja se koristi za bebe, uzimati smesu od griza i puštati ih u supu koja vri. Ako ste smesu dobro napravili knedle će se same odvajati od kašičice i neće se rasturati. Kuvajte ih par minuta da isplivaju na površinu supe ili čorbe.
U knedle možete da dodate i spanać ili neko drugo povrće po želji.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.