POTREBNE NAMIRNICE:
- 1 manja ili 1/2 većeg pileta (oko 1,5 kg)
- 1 veza blitve
- 200 g bundeve
- 200 g feta sira
- 1 veza mirodjije
- po ukusu morska so,
- po ukusu biber
- po ukusu beli luk u granulama
- 4 kašike maslinovog ulja
PRIPREMA:
Pile očičstiti od kostiju ali paziti da komad ostane ceo i sa kožom, da bi mogao da se uvije.
Blitvu očistiti od drški i par minuta je potopiti u vrelu vodu a zatim ohladiti u hladnoj.
Bundevu oljuštiti i izrendati na listiće ili nožićem tanko iseći.
Sir izdrobiti.
Sada na meso složiti red blitve, pa bundevu, sir i opet blitvu i na kraju cele grančice mirodjije.
Pažljivo urolati i staviti u ovalnu vatrostalnučiniju odgovarajuće dubine.
Preliti maslinovim uljem i začinima.
Poklopiti drugim delom vatrostalne činije i staviti u rernu na 200 C stepeni da se peče.
Kada meso porumeni i bude skoro gotovo otklopiti i ostaviti da se zapeče i dobije zlatnu koricu.
Pečeno izvaditi iz rerne i ostaviti da se prohladi.
Seći na parčad i služiti kao prilog uz povrće.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.