Sezona je jagoda a nema ko ih ne voli. Krupne, crvene i mirisne mame na još. Čak ih i moj unuk, koji ima samo godinu ipo dana obožava i sa apetitom ih gricka onako cele. Ja mogu da ih jedem kako god da su spremljene ili onako bez ičega mada u kombinaciji sa šlagom su odlična poslastica za tople dane.
Recept je nastao u saradnji sa C Slatka tradicija .
C dodaci za kolače |
Priprema: < 30 minuta
Za 8 čaša
POTREBNE NAMIRNICE:
- 200 g jagoda
- 2 šake lista od matičnjaka
- 1 limun (samo sok)
- 1 pakovanje piškota
- 180 g C šlag krem beli
- mleko
- 3 banane
- jagode, banane, piškote za ukrašavanje
PRIPREMA:
Jagode očistiti i staviti u blender i izmiksati u kašu. Podeliti je na dva dela.
Posebno umutite šlag sa mlekom po uputstvu sa kesice. Odvojiti deo šlaga i pomešati sa jednim delom kaše od jagoda.
Listove matičnjaka sa sokom od limuna umutite u blenderu u kašu.
Banane isecite na kolutiće, ali nemojte sve odjednom već po potrebi.
Uzeti čaše u koje će te slagati namirnice i to na ovaj način:
Prvo u čaše na dno stavite izmrvljene piškote. Zatim stavite beli šlag, preko banane i po 1 do 2 kašike kaše od matičnjaka. Sada stavite red šlaga sa jagodama. Opet izmrvljene piškote pa preko kašu od jagoda. Preko kašu od matičnjaka i na kraju beli šlag.
Sada svaku čašu ukrasite po vašoj želji bananom, jagodama, kašom od jagoda ili matičnjaka, piškotama celim ili izmrvljenim.
Stavite da se ohlade i poslužite.
Dajte mašti na volju i napravite ovu ukusnu poslasticu.
U matičnjak ide sok od limuna inače promeni boju, ne ostane zelen.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.