Sneško domaćica Facebook

петак, 14. јун 2019.

POSLASTICA U ČAŠI OD JAGODA I BANANA



















Sezona je jagoda a nema ko ih ne voli. Krupne, crvene i mirisne mame na još. Čak ih i moj unuk, koji ima samo godinu ipo dana obožava i sa apetitom ih gricka onako cele. Ja mogu da ih jedem kako god da su spremljene ili onako bez ičega mada u kombinaciji sa šlagom su odlična poslastica za tople dane.


Recept je nastao u saradnji sa C Slatka tradicija .





C dodaci za kolače






Priprema: < 30 minuta

Za 8 čaša



POTREBNE NAMIRNICE:


- 200 g jagoda
- 2 šake lista od matičnjaka
- 1 limun (samo sok)
- 1 pakovanje piškota
- 180 g  C šlag krem beli
- mleko
- 3 banane
- jagode, banane, piškote za ukrašavanje



















PRIPREMA:

Jagode očistiti i staviti u blender i izmiksati u kašu. Podeliti je na dva dela.

Posebno umutite šlag sa mlekom po uputstvu sa kesice. Odvojiti deo šlaga i pomešati sa jednim delom kaše od jagoda.

Listove matičnjaka sa sokom od limuna umutite u blenderu u kašu.

Banane isecite na kolutiće, ali nemojte sve odjednom već po potrebi.

Uzeti čaše u koje će te slagati namirnice i to na ovaj način:

Prvo u čaše na dno stavite izmrvljene piškote. Zatim stavite beli šlag, preko banane i po 1 do 2 kašike kaše od matičnjaka. Sada stavite red šlaga sa jagodama. Opet izmrvljene piškote pa preko kašu od jagoda. Preko kašu od matičnjaka i na kraju beli šlag.

Sada svaku čašu ukrasite po vašoj želji bananom, jagodama, kašom od jagoda ili matičnjaka, piškotama celim ili izmrvljenim.

Stavite da se ohlade i poslužite.

Dajte mašti na volju i napravite ovu ukusnu poslasticu. 

U matičnjak ide sok od limuna inače promeni boju, ne ostane zelen.




















Prijatno!



Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.