Sneško domaćica Facebook

понедељак, 17. јун 2019.

ČOKO PRINCEZ KROFNE

















Da li ste probali princez krofne sa čokoladnim kremom. Ako niste onda je ovo pravi recept za vas.


Recept je uradjen u saradnji sa C Slatka tradicija .





C dodaci za kolače






Priprema: 40 minuta

Pečenje: 40 minuta 

Za 20 komada



POTREBNE NAMIRNICE:


Za testo:


- 250 ml vode
- 125 ml ulja

- prstohvat soli
- 150 g mekog brašna

- 4-5 komada jaja
- 3 kašičice šećera




Za krem:


- 5 žumanaca

- 1 kašika C cvrstin                     
- 250 g šećera

-  1 l mleka
- 1 jaje

- 125 g maslaca
- 140 g C puding cokolada

- 3 kesice C vanilin šećera
- 100 g C šlag krem sa ukusom čokolade




I još je potrebno:

 

- C šlag krem beli
- jagode









PRIPREMA:




Za testo u odgovarajuću šerpu sipajte vodu i kada prokuva dodajte ulje, šećer i so i mešajući pustite da prokuva. U vrelu vodu sipajte brašno i mešajući žicom, ručno, ukuvajte brašno tako da se testo odvaja od posude. Kuvanje traje oko minut i onda posudu sklonite sa ringle. Testo preručite u drugu posudu i pustite da se nekih 20 minuta ohladi.


U mlako testo dodajte jedno po jedno jaje i mutite mikserom ili ručno da bi dobili glatko, homogeno testo.


Testo preručite u špric ili kesu sa zvezdastim nastavkom i pravite krugove od testa. Sve ovo radite direktno na plehu koji ste obložili papirom za pečenje.


Dok ovo radite zagrejte rernu na 200 C stepeni i pecite krofne 20 minuta, zatim smanjite temperaturu na 150 C stepeni i sve to bez otvaranja rerne.


Gotove krofnice izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.


Mleko za krem sipajte u šerpu, oko 2 dl ostavite, i stavite na ringlu da se zagreva.


Posebno umutite jaje, žumanca sa šećerom i vanilin šećerom dok ne pobele. Dodajte gustin, puding i promešajte. Toplim mlekom rastvorite dodatno ovu smesu. Sve ovo radite u dubljoj posudi. Vratite na vatru i kuvajte kao što kuvate puding dok se ne stegne. U vreli krem dodajte maslac i mikserom umutite da se otopi. 
Pokrite krem providnom folijom da se ne bi uhvatila korica i pustite da se ohladi. U ohladjen krem umešajte umućen šlag krem od čokolade po uputstvu sa kesice.
 
Krofnama odsecite vrhove i svaku obilno nafilujte kremom, bilo ručno ili uz pomoć šprica. Vratite kapice i krofne složite na tacnu ili u kutiju, koju možete da zatvorite i odložite u frižider.


Posebno umutite šlag krem beli i stavite preko kapica na princez krofnama. Na svaku stavite po jagodu.

Krofne dobro ohladite i poslužite. 
Na krofne možete ako volite da stavite i samo šećer u prahu.

Prijatno!
 




Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.