Volim kuglof i kad god mogu napravim. Nekako mi je postalo omiljeno da testo ne pečem u klasičnom kalupu već u modli za kuglof. Tako je nastao i ovaj.
Recept je radjen u saradnji sa C Slatka tradicija. .
C dodaci za kolače |
Priprema: 10 minuta
Pečenje: optimalno 40 minuta
Za 12 parčića
POTREBNE NAMIRNICE:
- 4 komada jaja
- 150 g šećera
- 1 kesica C vanilin šećera
- 1 kesica C prašak za pecivo
- 1 šolja C psenicni griz (2dl)
- 1 šolja brašna
- 1 šolja mlevenih oraha
- 1/2 šolje jogurta
- 1/2 šolje ulja
- 50 g brusnica sušenih
- 50 g suvog groždja
- par kašika C šecer u prahu
PRIPREMA:
Ukljućiti rernu da se zagreje na 180 C stepeni.
Za to vreme umutiti kuglof.
U odgovarajuću posudu staviti izlomljena jaja, šećer i vanilin šećer i umutiti mikserom u penu. Dodati brašno, griz i samlevene orahe i promešati ručno. Umešati jogurt i ulje. Na kraju dodati suvo groždje, brusnice i prašak za pecivo. Sve lepo sjediniti i izliti u silikonski kalup za kuglof.
Staviti da se peče oko 40 minuta.
Probati čačkalicom da li kuglof pečen gde čačkalica mora da bude suva.
Izvaditi kuglof iz rerne, ostaviti desetak minuta pa ga oslobodite kalupa i prebacite na tanjir za serviranje.
Kuglof pospite šećerom u prahu i poslužite.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.