Da li ste probali princez krofne sa čokoladnim kremom. Ako niste onda je ovo pravi recept za vas.
Recept je uradjen u saradnji sa C Slatka tradicija .
C dodaci za kolače |
Priprema: 40 minuta
Pečenje: 40 minuta
Za 20 komada
POTREBNE NAMIRNICE:
Za testo:
- 250 ml vode
- 125 ml ulja
- prstohvat soli
- 150 g mekog brašna
- 4-5 komada jaja
- 3 kašičice šećera
Za krem:
- 5 žumanaca
- 1 kašika C cvrstin
- 250 g šećera
- 1 l mleka
- 1 jaje
- 125 g maslaca
- 140 g C puding cokolada
- 3 kesice C vanilin šećera
- 100 g C šlag krem sa ukusom čokolade
I još je potrebno:
- C šlag krem beli
- jagode
PRIPREMA:
Za testo u odgovarajuću šerpu
sipajte vodu i kada prokuva dodajte ulje, šećer i so i mešajući pustite da prokuva. U vrelu vodu sipajte brašno i mešajući žicom, ručno, ukuvajte brašno
tako da se testo odvaja od posude. Kuvanje traje oko minut i onda posudu
sklonite sa ringle. Testo preručite u drugu posudu i pustite da se nekih 20
minuta ohladi.
U mlako testo dodajte jedno po jedno
jaje i mutite mikserom ili ručno da bi dobili glatko, homogeno testo.
Testo preručite u špric ili kesu sa
zvezdastim nastavkom i pravite krugove od testa. Sve ovo radite direktno na
plehu koji ste obložili papirom za pečenje.
Dok ovo radite zagrejte rernu na 200
C stepeni i pecite krofne 20 minuta, zatim smanjite temperaturu na 150 C stepeni i sve to bez otvaranja rerne.
Gotove krofnice izvadite iz rerne i
ostavite da se ohlade.
Mleko za krem sipajte u šerpu, oko 2
dl ostavite, i stavite na ringlu da se zagreva.
Posebno umutite jaje, žumanca sa šećerom i
vanilin šećerom dok ne pobele. Dodajte gustin, puding i promešajte. Toplim mlekom
rastvorite dodatno ovu smesu. Sve ovo radite u dubljoj posudi. Vratite na vatru i kuvajte kao što kuvate puding
dok se ne stegne. U vreli krem dodajte maslac i mikserom
umutite da se otopi.
Pokrite krem providnom folijom da se ne bi uhvatila
korica i pustite da se ohladi. U ohladjen krem umešajte umućen šlag krem od čokolade po
uputstvu sa kesice.
Krofnama odsecite vrhove i svaku
obilno nafilujte kremom, bilo ručno ili uz pomoć šprica. Vratite kapice i
krofne složite na tacnu ili u kutiju, koju možete da zatvorite i odložite u
frižider.
Posebno umutite šlag krem beli i stavite preko kapica na princez krofnama. Na svaku stavite po jagodu.
Krofne dobro ohladite i poslužite.
Na krofne možete ako volite da stavite i samo šećer u prahu.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.