Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

понедељак, 17. јун 2019.

ČOKO PRINCEZ KROFNE

















Da li ste probali princez krofne sa čokoladnim kremom. Ako niste onda je ovo pravi recept za vas.


Recept je uradjen u saradnji sa C Slatka tradicija .





C dodaci za kolače






Priprema: 40 minuta

Pečenje: 40 minuta 

Za 20 komada



POTREBNE NAMIRNICE:


Za testo:


- 250 ml vode
- 125 ml ulja

- prstohvat soli
- 150 g mekog brašna

- 4-5 komada jaja
- 3 kašičice šećera




Za krem:


- 5 žumanaca

- 1 kašika C cvrstin                     
- 250 g šećera

-  1 l mleka
- 1 jaje

- 125 g maslaca
- 140 g C puding cokolada

- 3 kesice C vanilin šećera
- 100 g C šlag krem sa ukusom čokolade




I još je potrebno:

 

- C šlag krem beli
- jagode









PRIPREMA:




Za testo u odgovarajuću šerpu sipajte vodu i kada prokuva dodajte ulje, šećer i so i mešajući pustite da prokuva. U vrelu vodu sipajte brašno i mešajući žicom, ručno, ukuvajte brašno tako da se testo odvaja od posude. Kuvanje traje oko minut i onda posudu sklonite sa ringle. Testo preručite u drugu posudu i pustite da se nekih 20 minuta ohladi.


U mlako testo dodajte jedno po jedno jaje i mutite mikserom ili ručno da bi dobili glatko, homogeno testo.


Testo preručite u špric ili kesu sa zvezdastim nastavkom i pravite krugove od testa. Sve ovo radite direktno na plehu koji ste obložili papirom za pečenje.


Dok ovo radite zagrejte rernu na 200 C stepeni i pecite krofne 20 minuta, zatim smanjite temperaturu na 150 C stepeni i sve to bez otvaranja rerne.


Gotove krofnice izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.


Mleko za krem sipajte u šerpu, oko 2 dl ostavite, i stavite na ringlu da se zagreva.


Posebno umutite jaje, žumanca sa šećerom i vanilin šećerom dok ne pobele. Dodajte gustin, puding i promešajte. Toplim mlekom rastvorite dodatno ovu smesu. Sve ovo radite u dubljoj posudi. Vratite na vatru i kuvajte kao što kuvate puding dok se ne stegne. U vreli krem dodajte maslac i mikserom umutite da se otopi. 
Pokrite krem providnom folijom da se ne bi uhvatila korica i pustite da se ohladi. U ohladjen krem umešajte umućen šlag krem od čokolade po uputstvu sa kesice.
 
Krofnama odsecite vrhove i svaku obilno nafilujte kremom, bilo ručno ili uz pomoć šprica. Vratite kapice i krofne složite na tacnu ili u kutiju, koju možete da zatvorite i odložite u frižider.


Posebno umutite šlag krem beli i stavite preko kapica na princez krofnama. Na svaku stavite po jagodu.

Krofne dobro ohladite i poslužite. 
Na krofne možete ako volite da stavite i samo šećer u prahu.

Prijatno!
 




Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.