Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

субота, 8. јун 2019.

INTEGRALNA PICA SA ŠUNKOM













Ako volite picu ovaj brzinski recept će vam se sigurno dopasti. Ne treba puno materijala a začas imate obrok za 4 gladne osobe.









POTREBNE NAMIRNICE:


Za testo:

- 300 g speltinog mekog brašna
- 1 kašičica suvog kvasca
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica šećera
- 1 kašičica soli
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1,5 dl tople vode

Za fil:

- 150 g feta sira
- 150 g suve šunke na listiće
- 200 + 100 g kačkavalja 
- 4 komada jaja
- kečap 
- sušeni origano















PRIPREMA:


Za testo pomešajte sve suve sastojke, dodajte toplu vodu i kašikom zamesite meko testo koje je lepljivo. Na kraju dodajte ulje i promešajte.

Na pleh od rerne stavite papir za pečenje i preručite testo. Uz pomoć kašike koju kvasite u hladnu vodu razvlačite testo u krug što tanji. 

Ostavite testo sa strane i uključite rernu da se zagreva na 220 C stepeni, sa ventilatorom, a za to vreme pripremite namirnice kojima će te filovati picu.

Feta sir izmrvite, šunku iskidajte na manje komadiće, kačkavalj veći deo nožićem isecite na tanke listiće veličine 3x3 a manji deo izrendajte na krupno rende.

Sada počnite da slažete nadev na picu.

Prvo stavite izmrvljen feta sir i preko složite listiće šunke. Sve pospite kečapom iz tube i origanom po ukusu. Sada poredjajte listiće kačkavalja i opet pospite kečapom. Na četri strane pice izlomite po jedno jaje pazeći da ostanu cela. Opet pospite origano.

Ovako složenu picu stavite u zagrejanu rernu da se peče. Čim ivice počnu da tamne gotova je, nekih 10-tak minuta. 

Izvadite je iz rerne i pospite rendanim kačkavaljem i još kečapa. Pošto je pica vruća kačkavalj će se sam otopiti.

Isecite na polovine ili četvrtine i poslužite se.

Ovo je količina za 4 ili 2 osobe, zavisi od apetita.















Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.