Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

уторак, 17. април 2018.

PRINCEZ KROFNE














Dugo nisam pravila princez krofne tako da je sada došao red i na njih. Toliko su dobre da se brže pojedu nego što je potrebno vremena da se naprave. Glavni degustator je moj sin mada ni ja ne zaostajem.









POTREBNE NAMIRNICE:



Za testo:

- 250 ml vode

- 125 g putera

- prstohvat soli

- 150 g mekog brašna

- 4-5 komada jaja



Za krem:

- 4 komada jaja (samo žumanca)

- 7 kašika oštrog brašna

- 3 kašike gustina

- 12 kašika šećera

-  1 l mleka

- 125 g putera

- 150 g bele čokolade

- 3 kesice vanilin šećera

- 100 g šlag krema



I još je potrebno:

- 100 g crne čokolade

- 50 g bele čokolade

- 4+2 kašike ulja

- prah šećer


















PRIPREMA:



Za testo u odgovarajuću šerpu sipajte vodu i kada prokuva dodajte puter i so i mešajući pustite da se otopi puter. U vrelu vodu sipajte brašno i mešajući žicom, ručno, ukuvajte brašno tako da se testo odvaja od posude. Kuvanje traje oko minut i onda posudu sklonite sa ringle. Testo preručite u drugu posudu i pustite da se nekih 20 minuta ohladi.

U mlako testo dodajte jedno po jedno jaje i mutite mikserom ili ručno da bi dobili glatko, homogeno testo.

Testo preručite u špric ili kesu sa zvezdastim nastavkom i pravite krugove od testa. Sve ovo radite direktno na plehu koji ste obložili papirom za pečenje.

Dok ovo radite zagrejte rernu na 200 C stepeni i pecite krofne oko 45 minuta, bez otvaranja rerne.

Gotove krofnice izvadite iz rerne i ostavite da se ohlade.

Mleko za krem sipajte u šerpu, oko 2 dl ostavite, i stavite na ringlu da se zagreva.

Posebno umutite žumanca sa šećerom i vanilin šećerom dok ne pobele. Dodajte brašno, gustin, promešajte i mlekom rastvorite dodatno ovu smesu. Sve ovo radite u dubljoj posudi.

Zagrejano mleko sipajte u smesu od žumanaca i promešajte žicom. Vratite na vatru i kuvajte kao što kuvate puding dok se ne stegne. U vreli krem dodajte puter i čokoladu i mikserom umutite da se otopi. Pokrite krem providnom folijom da se ne bi uhvatila korica i pustite da se ohladi. U ohladjen krem umešajte umućen šlag krem po uputstvu sa kesice.

Krofnama odsecite vrhove i svaku obilno nafilujte kremom, bilo ručno ili uz pomoć šprica. Vratite kapice i krofne složite na tacnu ili u kutiju, koju možete da zatvorite i odložite u frižider.

Posebno otopite obe čokolade uz dodatak 4 kašike ulja za crnu i 2 kašike ulja za belu čokoladu.

Krofne našarajte čokoladom i to deo sa obe vrste čokolade, deo samo bela ili crna i deo pospite šećerom u prahu.

Krofne dobro ohladite i poslužite.












Prijatno!





Krem može da bude i gotova krema za krempite ili puding koji se ne kuva pomešan sa šlagom u prahu.








Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.