Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

уторак, 24. април 2018.

PROFITEROLE









Kolač sličan princes krofnama a opet drugačiji. Podjednako ih obožavamo pa zato delim recept s vama. Nadam se da će vam se dopasti kao i nama.










POTREBNE NAMIRNICE:



Za testo:



- 250 ml vode

- 125 ml ulja

- prstohvat soli

- 1,5 kašičica šećera

- 150 g brašna

- 4 komada jaja



Za krem:



- 1 l mleka

- 3 pudinga od lešnika

- 8 kašika šećera

- 2 kesice vanilin šećera

- 100 g margarina

- 100 g belog šlag krema

- mleko za šlag

- 400 g crvenih ribizli (mogu i zamrznute)















PRIPREMA:



U dublju šerpu sipajte vodu, ulje, so i šećer i stavite na ringlu da proključa. Dodajte brašno i mešajte još malo da se dobije testo koje se odvaja od posude. Ostavite testo da se prohladi pa mikserom umešajte jedno po jedno jaje da dobijete kompaktno, glatko testo.

Uz pomoć šprica testo istisnite na pleh obložen papirom za pečenje, u duguljaste oblike, poput piškota, dužine oko 5 cm.

Stavite da se peku u zagrejanu rernu na 180 C stepeni oko 30 minuta.

Dok se profiterole peku napravite krem.

U posebnu šerpu dodajte deo mleka a u ostatak umešajte puding i šećer. Kada mleko počne da kuva sipajte rastvoren puding i zakuvajte dok se ne zgusne. U vruć puding umešajte 100 g margarina. Pokrite i ostavite da se ohladi.

Posebno umutite šlag krem sa mlekom po uputstvu sa kesice.

Pečene i ohladjene profiterole isecite i kapice sačuvajte. Na svaku prvo nanesite sloj krema od lešnika, zatim šlag. preko poredjajte ribizle i poklopite kapicama. Preko svake nanesite šlag krem i ukrasite ribizlama. Možete i lešnicima, ali ja ih nisam trenutno imala.

Složite ih na tacnu ili u kutiju, poklopite i stavite da se ohlade.














Prijatno!






Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.