Recept KOLAČ SA RIBIZLAMA I MENAŽ ČOKOLADOM inspirisan je igricom koju organizuje za mesec jun naša domaćica Tanja sa bloga http://ekspreslonac.com/
POTREBNE NAMIRNICE:
Za testo:
- 5 komada jaja
- 1 šolja šećera ne puna do vrha (2 dl)
- 1/2 šolje ulja
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja brašna T-400 meko
- 1 šolja brašna T-400 oštro
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 500 g crvenih ribizli
- 1 kašika otopljene Menaž čokolade
Za glazuru:
- 150 g Menaž čokolade
- 7-8 kašika mleka
- 2 kašike ulja
I još treba:
- ribizle za ukrašavanje
TESTO |
TESTO 2 |
GLAZURA |
PRIPREMA:
Manji dubok pleh, oblika po želji, u mom slučaju je bio pravougaoni, obložite papirom za pečenje.
U duboku posudu da mućenje izlomite jaja, dodajte šećer i vanilin šećer i žicom, ručno, umutite da se šećer otopi.
Dodajte ulje i opet umutite žicom. Dobićete smesu koja podseća na majonez.
Sada dodajte jogurt i opet žicom promešajte.
Dodajte oba brašna pomešana sa praškom za pecivo i dobro promešajte da se brašno razbije i da ne ostanu grudvice.
Deo testa sipajte u pripremljen pleh i stavite da se peče oko 10 minuta na 200 C stepeni.
Za to vreme očistite crvene ribizle od drškica.
Izvadite pleh sa polu pečenim testom i sipajte preko ribizle i rasporedite ih preko testa.
Sada sipajte ostatak testa u koje ste dodali kašiku otopljene Menaž čokolade.
Poravnajte i vratite u rernu da se kolač dopeče.
Čačkalicom proverite da li je kolač pečen, jer ako je čačkalica suva kolač je gotov.
Izvadite ga iz rerne i pleha i ostavite da se ohladi.
Prebacite kolač na tacnu i pažljivo odstranite papir.
Za glazuru u šerpici, na nižoj temperaturi, otopite čokoladu sa mlekom i uljem da se dobije tečna čokolada koja se lepo razliva.
Čokoladu sipajte preko kolača i ukrasite ribizlama.
Kada se čokolada stegne isecite kolač na kocke i poslužite.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.