Sneško domaćica Facebook

четвртак, 9. јун 2016.

KOLAČ SA RIBIZLAMA I MENAŽ ČOKOLADOM






Recept KOLAČ SA RIBIZLAMA I MENAŽ ČOKOLADOM inspirisan je igricom      koju organizuje za mesec jun  naša domaćica Tanja sa bloga  http://ekspreslonac.com/       














POTREBNE NAMIRNICE:

Za testo:

- 5 komada jaja
- 1 šolja šećera ne puna do vrha (2 dl)
- 1/2 šolje ulja
- 1 šolja jogurta
- 1 šolja brašna T-400 meko
- 1 šolja brašna T-400 oštro
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 500 g crvenih ribizli
- 1 kašika otopljene Menaž čokolade

Za glazuru:

- 150 g Menaž čokolade
- 7-8 kašika mleka
- 2 kašike ulja

I još treba:

- ribizle za ukrašavanje




TESTO






TESTO 2





GLAZURA











PRIPREMA:


Manji dubok pleh, oblika po želji, u mom slučaju je bio pravougaoni, obložite papirom za pečenje.

U duboku posudu da mućenje izlomite jaja, dodajte šećer i vanilin šećer i žicom, ručno, umutite da se šećer otopi.

Dodajte ulje i opet umutite žicom. Dobićete smesu koja podseća na majonez.

Sada dodajte jogurt i opet žicom promešajte.

Dodajte oba brašna pomešana sa praškom za pecivo i dobro promešajte da se brašno razbije i da ne ostanu grudvice.

Deo testa sipajte u pripremljen pleh i stavite da se peče oko 10 minuta na 200 C stepeni.

Za to vreme očistite crvene ribizle od drškica.

Izvadite pleh sa polu pečenim testom i sipajte preko ribizle i rasporedite ih preko testa.

Sada sipajte ostatak testa u koje ste dodali kašiku otopljene Menaž čokolade. 

Poravnajte i vratite u rernu da se kolač dopeče.

Čačkalicom proverite da li je kolač pečen, jer ako je čačkalica suva kolač je gotov.

Izvadite ga iz rerne i pleha i ostavite da se ohladi.

Prebacite kolač na tacnu i pažljivo odstranite papir.

Za glazuru u šerpici, na nižoj temperaturi, otopite čokoladu sa mlekom i uljem da se dobije tečna čokolada koja se lepo razliva.

Čokoladu sipajte preko kolača i ukrasite ribizlama.

Kada se čokolada stegne isecite kolač na kocke i poslužite.




















Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.