POTREBNE NAMIRNICE:
- 1 kg mladih krompirića (što sitniji)
- 1 kašika kurkume u prahu
- na vrh noža djumbira u prahu
- 1 kašičica belog luka u granulama
- malo sitne morske soli
- 1 kašika sušenog začina od povrća
- 3-4 kašike hladno cedjeno suncokretovo ulje
- 1 kašika seckanog vlašca
PRIPREMA;
Mlade krompiriće dobro operite i ne morate da ih čistite.
Stavite ih u dublju posudu i pospite začinima i uljem.
Sve dobro promešajte i sipajte u vatrostalnu činiju za pečenje.
Stavite u rernu na 200 C stepeni, infra zraci ili topli vazduh, i pecite oko 20 minuta.
Kada porumene izvadite iz rerne, pospite seckanim vlašcem.
Poslužite dok su još vrući kao glavno jelo uz paradajz i krastavce.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.