SASTOJCI:
- 400 g šampinjona
- 300 g šargarepe
- 300 g prazi-luka
- 800 g ćurećih šnicli do belog mesa
- 200 g suve mesnate slanine
- 400 g kačkavalja
- 400 g milerama
- 2 kašičice dižon senfa
- 1 kašika suvog biljnog začina
- pola veze peršuna
- prstohvat bibera
PRIPREMA:
Šampinjone iseckati u secku ne previše sitno i staviti sa 2 kašike ulja da se prže.
Prazi-luk takodje usitniti u secku i dodati šampinjonima i isto to i sa šargarepom.
Upržiti povrće, paziti da ne zagori, može da se doda malo vode i na kraju začiniti.
Posebno podmazati vatrostalnu činiju ostatkom ulja i složiti polovinu ćurećih šnicli.
Preko staviti polovinu slanine isečene na kockice, zatim red kačkavalja isečen na listove i polovinu smese od povrća.
Sve ovo ponoviti još jednom. Lepo poravnati i staviti da se peče na 200"C oko 60 minuta.
Paziti da ne izgori odozgo.
Kada meso omekša izvaditi iz rerne i premazati mileramom i senfom.
Vratiti u rernu još desetak minuta tek toliko da mileram malo se zagreje.
Pečeno seći na kocke i služiti kao glavno jelo uz prilog po želji. U mom slučaju je to zapečen brokoli.
Prijatno!
Prazi-luk takodje usitniti u secku i dodati šampinjonima i isto to i sa šargarepom.
Upržiti povrće, paziti da ne zagori, može da se doda malo vode i na kraju začiniti.
Posebno podmazati vatrostalnu činiju ostatkom ulja i složiti polovinu ćurećih šnicli.
Preko staviti polovinu slanine isečene na kockice, zatim red kačkavalja isečen na listove i polovinu smese od povrća.
Sve ovo ponoviti još jednom. Lepo poravnati i staviti da se peče na 200"C oko 60 minuta.
Paziti da ne izgori odozgo.
Kada meso omekša izvaditi iz rerne i premazati mileramom i senfom.
Vratiti u rernu još desetak minuta tek toliko da mileram malo se zagreje.
Pečeno seći na kocke i služiti kao glavno jelo uz prilog po želji. U mom slučaju je to zapečen brokoli.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.