Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

понедељак, 16. децембар 2019.

POSNI KOLAČ S MAKOM













Moji ukućani a i ja obožavamo mak i zato rado pravim kolače u koje ide mak a inspiracije nikad na pretek pa i kada su posni kolači u pitanju.

Recept je nastao u saradnji sa C Slatka tradicija.









Priprema: 5 minuta
Pečenje: do 30 minuta
Za > 10 parčića

Mere su sa čašom od 2 dl.



POTREBNE NAMIRNICE:


- 1,5 čaša brašna
- 2/3 čaše šećera
- 1 čaša gazirane mineralne vode
- 1/2 čaše ulja
- 100 g maka
- 1 kesica C vanilin šecer 
- 1 kesica prašak za pecivo 
- 2 kašike džema od ribizle
- 2 kašike sušene kore pomorandže

Za glazuru:

- 150 g  C šecer u prahu 
- nekoliko kapi ekstrata pomorandže
- nekoliko kapi limunovog soka
- malo vode














PRIPREMA:

U odgovarajućoj posudi pomešajte sve suve sastojke. Dodajte džem i na kraju sve povežite gaziranom mineralnom vodom u žitko testo. 
Duguljasti kalup za rolate obložite papirom za pečenje i izlite testo.
Stavite u zagrejanu rernu na 180 C stepeni, sa toplim vazduhom, da se peče oko 30 minuta.
Pečen kolač izvadite iz kalupa i ostavite pokriven da se ohladi.
Umutiti šećer u prahu, neka bude malo redji, i prelite kolač. Odozgo ukrasite usitnjenom sušenom korom pomorandže.
Ostavite da se glazura stegne pa isecite kolač i poslužite.

Savet: Kolač može da se pravi i u varijanti koja nije posna. Tada dodajte 2 jaja, mleko umesto vode i belu čokoladu umesto glazure od šećera u prahu.

Glazura od bele čokolade:

- 100 g bele čokolade
- 10 kapi ekstrata narandže
- 2 kašičice putera
- 2 kašike mleka
- 1 kesica C vanilin šecer













Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.