Moji ukućani a i ja obožavamo mak i zato rado pravim kolače u koje ide mak a inspiracije nikad na pretek pa i kada su posni kolači u pitanju.
Recept je nastao u saradnji sa C Slatka tradicija.
Priprema: 5 minuta
Pečenje: do 30 minuta
Za > 10 parčića
Mere su sa čašom od 2 dl.
POTREBNE NAMIRNICE:
- 1,5 čaša brašna
- 2/3 čaše šećera
- 1 čaša gazirane mineralne vode
- 1/2 čaše ulja
- 100 g maka
- 1 kesica C vanilin šecer
- 1 kesica C prašak za pecivo
- 2 kašike džema od ribizle
- 2 kašike sušene kore pomorandže
Za glazuru:
- 150 g C šecer u prahu
- nekoliko kapi ekstrata pomorandže
- nekoliko kapi limunovog soka
- malo vode
PRIPREMA:
U odgovarajućoj posudi pomešajte sve suve sastojke. Dodajte džem i na kraju sve povežite gaziranom mineralnom vodom u žitko testo.
Duguljasti kalup za rolate obložite papirom za pečenje i izlite testo.
Stavite u zagrejanu rernu na 180 C stepeni, sa toplim vazduhom, da se peče oko 30 minuta.
Pečen kolač izvadite iz kalupa i ostavite pokriven da se ohladi.
Umutiti šećer u prahu, neka bude malo redji, i prelite kolač. Odozgo ukrasite usitnjenom sušenom korom pomorandže.
Ostavite da se glazura stegne pa isecite kolač i poslužite.
Savet: Kolač može da se pravi i u varijanti koja nije posna. Tada dodajte 2 jaja, mleko umesto vode i belu čokoladu umesto glazure od šećera u prahu.
Glazura od bele čokolade:
- 100 g bele čokolade
- 10 kapi ekstrata narandže
- 2 kašičice putera
- 2 kašike mleka
- 1 kesica C vanilin šecer
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.