Sneško domaćica Facebook

петак, 20. децембар 2019.

ORAH TORTA S PUDING KREMOM











Ako volite orahe ova torta će vam se sigurno dopasti pogotovo što možete da je pravite i u posnoj i u mrsnoj varijanti. Ovo je posna varijanta.

Recept je nastao u saradnji sa C Slatka tradicija.








Priprema: > 30 minuta
Pečenje: 2x15 minuta
Za > 24 parčeta



POTREBNE NAMIRNICE:

Za svetlu koru:

- 2 šolje brašna (2 dl)
- 1 šolja šećera
- 1/2 šolje ulja
- 1,5 šolja gazirane mineralne vode
- 3 kašike džema od jabuke
- 1 kesica C vanilin šecer 
- 1 kesica prašak za pecivo 
- prstohvat C soda bikarbona
- 100 g mlevenih oraha

Za tamnu koru:

- 2 šolje brašna (2 dl)
- 1 šolja šećera
- 1/2 šolje ulja
- 1,5 šolja gazirane mineralne vode
- 3 kašike džema od jabuke
- 1 kesica C vanilin šecer 
- 1 kesica prašak za pecivo 
- prstohvat  C soda bikarbona
- 100 g mlevenih oraha
- 2 kašike C kakao prah

Za fil:

- 6 kesica  C puding sa ukusom vanilina

- 12 kašika C šecer u prahu
- 6 kašika  C cvrstin - gustin
- 2 l soka od jabuke ili vode
- 250 g posnog margarina
- 4 kesice C vanilin šecer 
- 15 kašika mlevenih oraha
- 500 g  C šlag krem beli 
- mineralna gazirana voda po uputstvu sa kesice
- 10 kapi crvene boje za kolače
- 2 kašike C slatki kakao 

I još je potrebno:
 
- 5-6 kašika mlevenih oraha za ukrašavanje
- voda ili sok za kvašenje kora








svetla kora







tamna kora









fil


















PRIPREMA:

Prvo skuvati puding. Pomešajte puding, šećer, gustin, vanilin šećer sa delom soka a ostatak zagrejte. U vruć sok sipajte razmućenu smesu od pudinga i skuvajte puding svo vreme mešajući žicom da se ne zgrudva.

U vruć puding umešajte margarin da se otopi. Pokrite providnom folijom da se ne bi hvatala korica i ostavite da se ohladi.

Šlag umutite sa mineralnom gaziranom vodom i ostavite na hladno.

Sada napravite kore.

Za svetlu koru pomešajte navedene suve sastojke, dodajte džem, mineralnu vodu i na kraju orahe. Masu dobro umutite mikserom i izlite u pleh od rerne koji ste obložili papirom za pečenje. Koru stavite u zagrejanu rernu na 180 C stepeni sa toplim vazduhom da se peče oko 10 do 15 minuta.

Za tamnu koru ponovite postupak od navedenih namirnica.

Kore odvojite od papira i ostavite da se hlade. Presecite svaku koru na pola da bi dobili 4 kore. Ukrojte ih da bi bile sve iste.

Ohladjeni puding promešajte mikserom i umešajte 2/3 umućenog šlaga.

Od ostatka šlaga odvojite 5 kašika u koje će te umešati crvenu boju za kolače a ostatak podelite na 2 dela.

Fil od pudinga podelite na 4 dela. U 3 dela fila umešajte orahe s tim da u 1 deo dodate kakao. Četvrti deo ostavite žut.

Sada pristupite filovanju:

Na tacnu stavite braon koru, poprskajte vodom ili sokom pa nanesite pola krema sa orasima. Sada stavite polovinu belog šlaga.

Stavite preko žutu koru, poprskajte vodom ili sokom i nanesite žuti deo fila. Preko stavite roze šlag.

Ponovite braon koru, koju poprskajte vodom ili sokom i nanesite braon fil. Ovde sada stavite drugi deo belog šlaga.

Na kraju stavite žutu koru koju poprskajte vodom ili sokom i nanesite drugi deo fila sa orasima.

Ovim filom namažite celu tortu i okolo. Odozgo pospite krupno mlevenim orasima i ostavite u frižider da se hladi. 

Najbolje da tortu radite dan ranije da bi svi ukusi povezali torta dobro ohladila.

Isecite tortu na parčiće po želji i uživajte.
















Prijatno!




Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.