Mislim da nema ko ne voli bundevaru a možete da je spremate na razne načine. Pošto volim da eksperimentišem evo jednog od recepata za ovu jako ukusnu pitu.
Recept je nastao u saradnji sa C Slatka tradicija
Priprema: 30 minuta
Pečenje: 40 minuta
Za 8 osoba
POTREBNE NAMIRNICE:
- 500 g kora za pitu
Za fil I deo:
- 100 g putera
- 500 g rendane bundeve
- 100 g šećera
- 1 kecica C vanilin šecer
Za fil II deo:
- 4 komada jaja
- 100 g šećera
- 1 kesica C vanilin šecer
- prstohvat soli
- 1 kesica cimeta
- 40 g putera za podmazivanje
- za posipanje C šecer u prahu
PRIPREMA:
Prvo na puteru izdinstati bundevu sa šećerom i vanilin šećerom da omekša i ostaviti da se prohladi.
Posebno odvojiti belance od žumanceta pa belance umutite sa prstohvatom soli u šam. Žumance umutiti sa šećerom i vanilin šećerom da pobeli. Dodati bundevu, cimet i šam od belanceta i dobro promešati.
Vatrostalnu činiju podmazati puterom i staviti dve kore da vire preko činije i dve unutra i svaki poprskati otopljenim puterom. Sada naneti prvi deo fila. Osam kora nagužvati i složiti u činiju. Opet naneti red fila. Preko složiti tri kore i podviti krajeve koji su ostali preko činije. Premazati pitu otopljenim puterom i iseći na 8 kocki.
Pitu staviti u rernu na 200 C stepeni da se peče oko 40 minuta.
Kada lepo porumeni i naraste gotova je.
Izvadite pitu iz rerne, pokrite i ostavite da se prohladi.
Iseći kocke po već obeleženim linijama, posuti šećerom u prahu i poslužiti.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.