Recept učestvuje u igrici ajme koliko nas je
Za tortu sam koristila gotove kore, jednu braon i jednu žutu, a vi ako imate vremena da pravite napravite sami po vašem receptu za kore ili pogledajte ovde kako se prave OSNOVNI PATIŠPANJ ZA TORTU .
POTREBNE NAMIRNICE:
- 1 gotova braon okrukgla kora
- 1 gotova žuta okrugla kora
- 1 kg kisele pavlake
- 100 g prah šećera
- 4 kašike čokolade u prahu
- 300 g keksa Gustav (okvirno)
- 350 g napolitanki Njamb sa ukusom lešnika
- 300 g višanja
- 50 g lešnika
- 2 kašike tečne vanile
- 250 ml slatke pavlake
- 6 kašika džema od jabuke
PRIPREMA:
U odgovarajuću posudu staviti kiselu pavlaku, vanilu i prah šećer i žicom umutiti. NJAMB napolitanke izdrobiti i ubaciti u umućenu kiselu pavlaku. Dodati i čokoladu u prahu i polovinu lešnika koje ste prethodno usitnili u secku ali da ostanu malo krupniji. Lešnici ako su sirovi prethodno ih malo propecite u rerni, nekih desetak minuta na 150 C stepeni i dok su još vrući trljanjem kroz dlanove očistiti ih od ljuske. Ako je masa retka dodajte drobljeni Gustav keks i to nemojte da dodate svu količinu keksa da se ne bi desilo da fil bude previše suv. Sve dobro sjedinite i podelite na dva dela.
Višnje, ako su zamrznute otopite u cediljki i sok sačuvajte.
Tortu filujte tako što na odgovarajuću tacnu stavite prvo braon koru, pokvasite je sokom od višanja i poredjajte polovinu višanja po kori.
Sada nanesite polovinu fila sa njamb napolitankama. Preko namažite džem da bi mogla da se zalepi žuta kora.
Stavite preko žutu koru i takodje je pokvasite sokom od višanja. Nanesite pola fila sa njamb napolitankama, od druge polovine. Poredjajte ostatak višanja i opet nanesite ostatak fila. Ovim filom namažite i tortu sa strane. Sve lepo poravnajte kvaseći u vodi nož kojim nanosite fil.
Tortu ostavite u frižideru do sutradan da se lepo ohladi.
Umutite slatku pavlaku i ukrasite tortu.
U mom slučaju je posut lešnik i odozgo i sa strane oko ivice i ukrašeno sa malim srcima i zvezdicama.
Tortu vratite u frižider da se dodatno ohladi.
Seći na parčiće i poslužite.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.