POTREBNE NAMIRNICE:
- 100 g suve mesnate slanine ili šunke
- 1 struk praziluka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 4 komada jaja
- 2 kašike integralnog brašna
- 2 kašike heljdinog brašna
- 2 kašike kukuruznog belog brašna
- 2 kašike brašna od pečene leblebije
- 1 kašičica praška za pecivo
- prstohvat morske soli
- 1 kašičica kurkume
- 1 kašičica mlevenog kima
- 4 kašike vlašca
- mineralna voda (ako je potrebno)
PRIPREMA:
Slaninu iseći na kockice a praziluk na kolutiće i staviti u tiganj sa maslinovim uljem i propržiti. Ostaviti sa strane da se prohladi. Dodati začine, brašno i umućena jaja. Promešati i dodati vlašac, prašak za pecivo i ako je masa suva dodati malo mineralne vode ili obične, ako nemate mineralnu, da se dobije žitka masa.
Pleh manji obložiti papirom za pečenje i izručiti masu. Staviti u zagrejanu rernu na 200C stepeni da se peče. Potrebno je oko 20 minuta.
Izvaditi iz rerne i pokriti i ostaviti da se malo prohladi.
Iseći na kocke i poslužiti.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.