POTREBNE NAMIRNICE:
- 1 kg krompira u ljusci
- 500 g crnog luka
- po ukusu morska so
- po ukusu biber
- po ukusu limunov sok ili jabukovo sirće
- 4-5 kašika OLITALIJA maslinovog ulja
PRIPREMA:
Krompir dobro operite i zajedno sa ljuskom stavite u dublju posudu, nalite vodu i kuvajte dok krompir ne bude kuvan, samo pazite da vam se ne raskuva.
Dok se krompir kuva očistite crni luk i isecite ga na rebarca.
Kada je krompir kuvan ocedite višak vode i ostavite da se malo prohladi pa mu skinite ljusku.
Krompir isecite na kolutove otprilike 0,5 cm debljine.
U odgovarajuću posudu, koja ima poklopac, stavite krompir, crni luk i začine. Dodajte polovinu OLITALIJA maslinovog ulja. Posudu poklopite i protresite da se svi sastojci lepo izmešaju.
Probajte jer sve začine dodajete po sopstvenom ukusu pa ako je potrebno ili dosolite ili ako je potrebno dodajte još limunovog soka ili bibera. Sve zavisi kako volite. Ja lično više volim kada ima puno bibera.
Sada salatu pospite ostatkom OLITALIJA maslinovim uljem, poklopite i odložite u frižider da se dobro ohladi.
Poslužite kao prilog uz ribu.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар
Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.